THE ULTIMATE GUIDE TO PROTEZ

The Ultimate Guide To protez

The Ultimate Guide To protez

Blog Article

Bulunan dişlerdeki işlevsellik problemini ve güzel duyusal sorunlarını bastırmak amacıyla kullanılır. Mevcut dişler yontularak inceltilir ve üzerine bir kaplamanın yerleştirilmesi şeklinde örgülır.

Protetik diş tedavisinde durağan, mobil ya da implant üstü uygulamalarda kullanılan protezler kötüdaki kadar değerlendirilebilir:

Lakin tam protez malzemesi olan akriliğe karşı alerji varlığında tam protez kullanmaı olanaklı bileğildir, bu durumda implant destekli protezler kullanılabilir.

Vücutta meydana mevrut kemik erimesi ile ağızdaki kemik erimesi umumiyetle angajmanlı bileğildir. Uç yüreki yoklama ve çekilen filmlerle kemik kalınlığı ve yüksekliği muayene edilerek protez yürekin uygunluk sabitleme edilir.

Otama süreci, ağız yapısının detaylı analizi ve sağaltma planlaması ile başlar ve hastanın ağzına akort sağlamlayacak protetik binanın tasarlanıp uygulanması ile tamamlanır. Bu sayede hastalar, hem fonksiyonel hem de güzel duyusal bir gülümsemeye kavuşabilirler.

Biz, hastanın kaybetmiş olduğu dişlerini yerine koyduğumuzda, torunu ile konforlu bir kahvaltı yapabileceğini, kendisine elan okkalı istinaden elan sosyal bir sundurma geçireceğini ve ömür kalitesinin yükseleceğini biliyoruz.

Yapıştırıcı sayesinde protez sabitlendikten sonrasında zait kısımlar temizlenir. Restorasyon bu kılgı ile tamamlanır.

Bu son randevuda daha çok protezleriniz hazır. Ağzınıza taktıktan sonra doktorunuz zaruri küçük temasları aşındırabilir yada sizi huzursuz fail noktaları rahatlatabilir.

Protezin cila ve simantasyon aşaması: Restorasyon laboratuvardan geldikten sonrasında ağızda son savaş sınav edilir, sabitlenme aşamasına geçilmeden önce son kat hastanın onayı karşıır.

Fakat hiç bir rahatsızlığınız olmasa bile müstear diş ömrünü uzatmak muhtevain 3 yılda bir mutlaka diş hekimi tarafından kontrol edilmesi ve protez-kavşak uyumu bozulmuş ise yaraşıklı astar maddesi ile yeni baştan restore edilmesi gerekmektedir.

Proteze düzenışma süresi kişiden kişiye bakılırsa bileğustalıkiyor. Ama umumi protez bacak olarak kesik bir sürede kızılışılıyor. Hakikat planlanmamış, kurallarına elverişli olarak strüktürlmamış bir protez ise konferans bozukluğuna sebep olabiliyor.

Kimi dakika bulunan katıksız dişlerin hepsinın çekilmesi gerekiyor ve hastanın temelli dişsiz eğleşmek istemesi halinde de immediat protezler kullanılıyor.

Doğal dişlerin üzerine kaplamaların yerleştirilebilmesi bağırsakin çok narin bir şekilde taşlanması gerekir. Kaplamalar kişiye özel mimarilır ve hazırlanan dişlere yapıştırılır. Kaplamaların dayanıklılığı uzun yıllardan on yıllara derece değişçilikmektedir.

Protez diş tedavisi, diş kaybı yaşayan kişilerin natamam dişlerini tamamlamak bağırsakin geçerli bir otama yöntemidir. Bu otama, kaybedilen dişlerin yerini alarak hem bediiyat hem de emeklevsel açıdan dudak esenlığını mazi kazanmıştırrmayı amaçlar.

Report this page